Manifesztálás, avagy hogyan tudom legkönnyebben bevonzani a vágyott jövőt?

Manifesztálás

Manifesztálás, avagy hogyan tudom legkönnyebben bevonzani a vágyott jövőt?

1. Manifesztálás: Te tudod, mire vágysz leginkább az életben? Keresd meg a célodat!

Manifesztálás: Mindenki, aki elkezd tudatosan foglalkozni a jövőteremtéssel, találkozni fog a kérdéssel: Mi is az, amire a szívem mélyén a lehető leginkább vágyom?

Ha Te ezt már tudod, könnyebb dolgod van. Ha még nem vagy teljesen tisztában a válasszal, kérd „Hogyan jöjjek rá, mire vágyom leginkább az életben” című ingyenes infografikánkat.

A manifesztálás első lépése tehát az, hogy tudd, mit szeretnél, mit akarsz bevonzani az életedbe.

Tudnod kell, hogy a terveiden és a vágyaidon bármikor változtathatsz és simán előfordulhat, hogy többször át fogod gondolni, hogy valóban a jó úton jársz-e.

Mivel Te vagy az életed alakítója és tervezője, nyugodtan meghatározhatod, mikor milyen módosítások és szemléletváltások szükségesek. Az is előfordulhat, hogy egy teljes újratervezés mellett fogsz dönteni néha-néha.  

Nyilván Te is tudod, hogy az elmúlt eseményeknek köszönhetően éled a jelenlegi életedet. A mostani körülményeid, a jelenlegi szituációk mind-mind a múlt eseményeinek és történéseinek köszönhetők.

Nagyon sokan érzik úgy, hogy ők a körülmények és az élet „áldozatai”. Ez is egyfajta nézőpont. Persze, így is lehet élni az életünket, de akkor hol marad a felelősség-vállalás? Igen, az a legegyszerűbb, ha mindig másra: a politikai helyzetre, a szomszédra, a szüleinkre vagy éppen az időjárásra „kenünk” mindent. Hihetjük azt is, hogy miattuk van nehéz és szerencsétlen sorsunk, de ez a cikk nem nekik szól.

Ha egy teljesen más életre vágysz, ha úgy érzed, a mostani helyzet nem az igazi, akkor meg kell változtatnod a jelent, hogy a jövőd is másként alakuljon. Ilyenkor már nincs helye a múltban való vájkálásnak és mások hibáztatásának.

Ha hajlandó vagy kilépni ebből és a komfortzónából és felnőttként viselkedve felelősséget vállalni a jelenért, akkor nyert ügyed van!

Hogyan kerüljek közelebb a manifesztáláshoz?

Tehát a legfontosabb, hogy önmagad és a jelened megváltoztatása nélkül nem számíthatsz különösebb pozitív változásra. Várd a jót, hidd el, hogy különleges, pozitív élmények várnak Rád és a fókuszod miatt ez be is fog következni.

Ha már tudod a miérted, tudod, minek örülnél a legjobban, tudod, mi az utad az életben, akkor képes vagy megteremteni önmagad legjobb énjét is!

Sose feledd, a változás örök! Ma már nem az az ember vagy, aki tegnap voltál és nem is az, aki holnap leszel.

Minden a hozzáálláson múlik. Próbáld ki néhány napig, hogy csak jót vársz az adott naptól. Eleve ezzel a várakozással ébredj és tudatosan összpontosíts a gondolatra, hogy ma csupa kalandos, szuper dolog történik majd velem. 

Közben éld nyugodtan a mindennapjaidat, de azért figyelj, hogy mi történik.

Ha van kedved, jegyzeteld is le, mennyi történés alakult jól az életedben csupán annak köszönhetően, hogy gondolatban kiküldted az univerzumnak, hogy jó dolgokat vársz az életedbe. Szuper, igaz? Mi jöhet még?

Hidd el, hogy minden egyes nap új lehetőségeket hozhat az életedbe.

Új ismeretségeket, új munkahelyet, új célokat, új ötleteket, új élményeket…

Tudatos teremtés

2. Gondold át, milyen érzés lesz, ha minden vágyad teljesülni fog

Ha már pontosan tudod, mit szeretnél megélni az életedben, akkor képzeld el többször, hogy a manifesztálás vágyott eredménye milyen érzéseket vált ki belőled. Gondold át, milyen érzés lesz, ha minden vágyad teljesülni fog.

Próbáld meg vizualizálni, képekben látni a vágyott jövődet.

Ha ez sikerült, akkor érezz bele abba, hogy milyen az új, jövőbeli éned. Engedd, hogy ez a felemelő érzés megváltoztassa a rezgésedet. Tudnod kell, hogy a rezgésed megváltozásával az agyadnak küldesz üzenetet, hogy minél inkább a cél felé tereljen.

Innentől kezdve minden nap vizualizáld a jövődet és az új énedet, tedd szokásoddá, hogy átérzed ennek a jövőbeli életednek csodás mivoltát, ezzel is erősíted a manifesztálásodat.

Ha maga a rezgés és ez az érzés már a Tied, akkor a valós életben is képes leszel bevonzani mindezt.

Amit viszont sokan elfelejtenek a manifesztációnál, hogy ha már kértél valamit, akkor képesnek kell lenned ezt „elengedni” is. Elengedni? De miért? Egyszerűen azért, mert ha túlzottan görcsösen rá vagy feszülve egy témára, ahelyett, hogy magadhoz vonzanád, egyre inkább tolod el.

Ezt én is tapasztaltam már többször is.

Ha megengeded magadnak, hogy akkor sem lesz semmi baj, ha esetleg nem következik be az, amire mindennél jobban vágysz, 3 dolog történhet:

  1. Meg fogod kapni
  2. Nem fog bekövetkezni, de nem is érint ez majd Téged, mivel elengedted a ragaszkodást.
  3. Sokkal jobbat fogsz kapni, mint amit megálmodtál.

Ennek tudatában megéri elengedni a vágyadat, igaz?

Szóval ez egy nagyon fontos lépés, ne felejtsd ki!

Mit kell tenned, hogy elengedd?

Jelentsd ki magadnak, hogy elengeded ezt a vágyadat és kérdezd meg magadtól, hogy hajlandó lennél-e rá és ha igen, mikor.

Persze azt fogod mondani, hogy MOST! Ezzel pedig már el is engedted 🙂 Az a jó hír, hogy ugyanígy el tudsz engedni mindenféle ragaszkodást, érzést, amit mondjuk nem szeretnél elismerni.

Üdvözöld az érzést, végy tudomást a létezéséről, majd engedd el az előbb leírtak szerint.

Ha nem üdvözlöd, akkor gyakorlatilag elnyomod a mélybe, aztán a lelked bugyraiban elég sok kellemetlen dolgot tudnak az ilyen mélyre küldött gondolatok, érzések okozni.

3. Manifesztálás

3.1. Manifesztálás: Írd le a vágyott életedet!

Az írás mindig is hatásosabb eszköz volt, mint a szó. Hiszen Te is ismered a mondást:

A szó elszáll, az írás megmarad.

Írd le tehát, amit be szeretnél vonzani az életedbe. A vizualizáció és az érzések átélése után ez már igazán könnyű feladat lesz.

A gondolatnak teremtő ereje van, az írásnak pedig ennél is erősebb a hatása.

Jegyezd le teljes részletességgel például egy átlagos napodat a jövőben.

Hidd el, miközben írod a sorokat, már érezni fogod a reggelid illatát, hallani fogod a családod készülődését és élvezni fogod az egész vizualizációt. Maga a gyakorlat felér egy terápiával 🙂

A vizualizáció hatalmas energiákat mozdít meg!

Használj olyan kifejezéseket, melyek az életed pozitív aspektusait mutatják be.pl. boldog, csodálatos, kiegyensúlyozott, sikeres, örömteli, meseszép, varázslatos, fantasztikus

Az írásod legvégére fogalmazz meg egy hálaadó mondatot.

Pl. Hálás vagyok, mert azt az életet élhetem, amire mindig is vágytam. Hálás vagyok magamnak, mert megengedtem magamnak a boldogság beáramlását az életembe.

manifesztáció
3.2. Manifesztálás: Erősítsd a teremtésedet hálanaplóval

Vezess úgynevezett hálanaplót, ha van kedved hozzá. Nem kötelező, de sok embernek működik.

Tapasztald ki, hogy neked mi működik a legjobban.

Semmi más dolgod nincs, mint a nap végén néhány percet arra szánni, hogy átgondolod a történéseket és lejegyzed, aznap miért voltál hálás.

Ez a gyakorlat megemeli a rezgésszintedet és mint már tudjuk, ezáltal könnyebben áramlik feléd az áhított jövőd.

A másik pozitív aspektusa a hálanaplónak, hogy mindennapos használatával egy új, lélekerősítő és -fejlesztő szokást vezetsz be életedbe. Váljon a hálanaplóírás egyfajta rituálévá, melyet rendszeres időközönként (minden reggel vagy este) gyakorolsz.

3.3. Foglalkozz a korlátozó hiedelmeiddel is!

Ha tudatos teremtésről van szó, nem hagyhatjuk ki a korlátozó hiedelmek támogató hitrendszerekké alakítását sem.

Egy másik cikkben részletesen is foglalkoztunk a témával.

Röviden csak annyit, hogy gyerekkorunktól fogva elhittünk a környezetünknek, embertársainknak, tanárainknak, ismerőseinknek sok mindent. Amik ők gondoltak, azt gondoljuk most mi is. Amit rólunk mondtak, azt igaznak hittük és ezek alapján éljük az életünket.

Mindig azt tapasztalod, amit igaznak hiszel. Érdemes ezért mélyen beleásni magad ebbe a témába, mert rengeteg életterületen hozhat óriási változásokat a korlátozó hiedelmek elengedése és támogató gondolatokká formálása.

3.4. Manifesztálás: Egy másik technikája a vezetett meditáció

Különféle videómegosztókon és más médiákon is számtalan vezetett meditációt találhatsz.

Érdemes ezt is beépíteni a mindennapi életedbe. Segít visszatalálni önmagadhoz. Könnyebben fókuszálsz majd a céljaidra és könnyebbé teszi a vizualizációt is. A többfajta légzőgyakorlatoknak köszönhetően egyszerűbb lesz számodra a saját érzéseidre való koncentrálás.

Arra is jók a meditációk, hogy megemelik a rezgésedet és tudatosan a jelenben tartanak. Ezátal megszűnik a folytonos „agyalás”. Mindenkinek vannak bizonyos nézőpontjai arról, hogy valami ilyen, vagy olyan, valami jó vagy éppen rossz. Amikor csak „létezel”, ezek a gondolatok távol vannak tőled.

3.5. A manifesztálás legfontosabb alappillére a bizalomépítés

A manifesztálás sikere azon is múlik, mennyire bízol saját magadban és a világban, az Univerzumban.

Léteznek bizalomerősítő meditációk is. Próbálj ki néhányat, biztosan tetszeni fognak.

Ha már néhány bizalomépítő meditáción túl vagy, itt az ideje átadni vágyaidat az Univerzumnak. Engedd el őket, és ne rágódj azon, mi lesz az egészből.

Vedd le a fókuszt a hogyanról, azt majd az Univerzum megoldja, ha valóban képes vagy hinni és bízni benne.

Légy olyan, mint egy gyermek. Bizalommal tekints minden nap elé és meglátod, a csodák gyakori látogatóid lesznek!

3.6. Manifesztálás: Cselekedj!

Ha a fenti lépéseket már megtetted, az már fél siker! Ahhoz, hogy valóban beinduljanak a változások az életedben, neked is meg kell tenned a magad kis cselekedeteit.

Segíts magadon, Isten is megsegít.

Vagyis: amit már most megtehetsz a céljaidért, tedd meg!

A kavicsot Neked kell elindítanod, utána az Univerzum már tudja a dolgát.

Ezzel jelzed, hogy valóban készen állsz a boldog életre és a változás befogadására.

3.7. Manifesztálás: Használj álomtáblát (vision board)!

Hihetetlen inspiráló olyan történeteket hallani, amikor egy teljesen hétköznapi ember is képes volt elérni a célját, amiról mindenki más azt hitte, lehetetlen!

Egy nagyszerű példa erre Jessica Watson, aki egyedül és segítség nélkül vitorlázta körbe a világot – mindössze 16 évesen! Egy álomtáblát készített az összes helyről, ahová el akart látogatni, és jól látható helyen tartotta, hogy emlékeztesse arra, hogy mire törekszik.

Egy másik nagyszerű példa Susan Boyle, aki 12 éves kora óta arról álmodott, hogy nemzetközi énekesnő lesz, ami élete nagy részében lehetetlennek tűnt. De miután 2009-ben meglátta a Britain’s Got Talent egyik hirdetését, melyet felhelyezett a vision boardjára, elment a meghallgatásra és láss csodát, a versenyen 3. helyezést ért el.

Az álomtáblák csodálatos eszközök vágyaid manifesztálására és céljaid fókuszban tartására!

Ha bővebben olvasnál az álomtábláról, kattints az alábbi cikkekre.

Mire jó az álomtábla

10 életterület, melyeknek szerepelnie kell az álomtábládon

3.8. Manifesztálás: Légy jelen az életedben és érezd jól magad!

Persze, most biztos azt gondolod, hogy egyszerű ezt mondani!

Igen ám, de ki volt az, aki képes volt beleérezni abba a csodás életstílusba, amit elképzelt? Te!

Most semmi más dolgod nincs, csupán többször érezz bele ugyanebbe a boldog és mámorító állapotba és élvezd az érzést. Ezt az érzést ezentúl nap mint nap idézd fel magadban.

Minél többször képes leszel elhozni a jelenbe az áhított életed érzésvilágát, annál előbb következik be mindez a fizikai valóságodban is!

Picture of Zsuzsi

Zsuzsi

Cs. Rajnai Zsuzsa vagyok, a Családi Kincsesládikó blogoldal szerkesztője.

Hasonló cikkek

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szívesen olvasnál tőlünk még többet? 

Eleged van abból, hogy csak úgy megtörténnek Veled a dolgok?

 

Szeretnéd most már a saját kezedbe venni életed irányítását?

Kérd ingyenes, kinyomtatható pdf anyagunkat, mely olyan pozitív megerősítéseket, motiváló képeket és inspiráló szövegeket tartalmaz, amelyeket a vision boardodra (álomtábla, motivációs tábla) helyezhetsz!