Tudatos teremtés gyerekeknek

Tudatos teremtés gyerekeknek

Tudatos teremtés, avagy melyik szülő ne szeretné, ha gyermeke elérné élete vágyát?

Melyik szülő ne támogatná gyermekét, hogy még gyerekkorában elhiggye az apróság magáról, bármire képes lehet az életben?

Valóban segíthetünk nekik ebben? A válasz rövid és egyszerű: Igen!

Tudatos teremtés: A kezdetek

A gyerekek szívesen megnyílnak, többségük akár idegeneknek is örömmel elmesélik, milyen volt a napjuk, mit szeretnek csinálni szabadidejükben és mi foglalkoztatja őket épp a legjobban. Alapszabály viszont, hogy érezniük kell, érdekli a beszélgetőtársukat, amit mondanak és odafigyelnek rájuk.

Ha Te is őszintén elmeséled nekik, hogyan alakult a napod, milyen gondolatok foglalkoztatnak mostanában, minek örülnél az adott pillanatban leginkább, tátott szájjal fognak figyelni.

A Célkitűzés gyermekeknek bejegyzésünkben ötleteket adtunk, hogyan tudjátok kisebb és nagyobb gyerekekkel is feltérképezni álmaikat, vágyaikat.

Ha már tudjátok, mi a cél, rendeljétek hozzá az érzést

Amikor már tudják gyermekeitek, mit szeretnének elérni vagy éppen mire vágynak, akkor kérjétek meg őket, hogy csukják be szemeiket és képzeljék el, milyen érzés lenne, ha már megkapták volna mindezt.

Ha plusz segítségre van szükségetek, kattintsatok a gombra és kérjétek ingyenes anyagunkat, melyben megmutatjuk, hogyan találjátok meg életetek legfőbb céljait.

A legjobb, ha Ti is velük együtt végigmentek a folyamaton, hiszen felnőtteknél is ugyanúgy működik, mint az apróságoknál. Azt azonban ne feledjétek, hogy a picik képesek sokkal előbb bevonzani bármit is, hiszen az ő hitük még sokkal tisztább és kevesebb negatív hitrendszerrel élnek, mint mi.

Tudatos teremtés

Ahol a fókusz, ott az energia

Magyarázzátok el gyermekeiteknek, mennyire fontos a fókusz, az odafigyelés. Aminek energiát adunk, az növekszik, teremtődik. Ha a vágyaidat helyezed előtérbe, miközben újra és újra átéled azokat a kellemes érzéseket, amelyeket az álmod jelentene, képes leszel bevonzani a fizikai valóságodba is.

Tudatos teremtés egyszerűen: mantrázzunk együtt!

Magyarázzuk el gyermekeinknek, mit jelentenek a mantrák és hogyan használhatjuk őket hatékonyan. Ma már a tudomány is azt mondja, hogy ha pozitív érzelmeket társítasz a mantrák ismételgetéséhez, tudatosan odafigyelsz rá, hogy közben magas rezgésszintre kerülj azáltal, hogy pozitív érzésekre fókuszálsz (hála, öröm, boldogság), akkor sokkal jobban és könnyebben beépül a tudatalattidba a mantra üzenete.

Ha már tudjuk, mit szeretne elérni a gyermek, alakítsuk a mantra szövegét az álmának megfelelően.

Mantraötletek gyerekeknek: Ha mosolygok, a világ visszamosolyog rám; képes vagyok rá; meg tudom csinálni stb.

Szuper ötlet az is, ha közösen, együtt mondjuk a mantrákat és mintegy szokásunkká, reggeli vagy esti rutinná tesszük a mantrázást.

Kicsi gyerekeknek varázspálca

Magyarázzuk el gyermekünknek, hogy az álmait meg tudja valósítani, csak tenni kell érte. Mindig egy-egy kisebb lépéssel haladjon a cél felé. Ha csak apró lépéseket kell megtenni, nem fog olyan elérhetetlennek tűnni a végcél.

Ha arra tanítod, hogy meg fogja kapni, amit szeretne, csak fókuszálnia kell rá, már óriási segítséget kapott tőled.

A manifesztálásban akár egy képzeletbeli varázspálca is a segítségére lehet. El kell hinnie, ahogy neked is, hogy amire vágytok, az meg fog valósulni!

Tudatos teremtés nagyobb gyerekeknek

Nagyobb gyerekeknek már fel lehet tenni a kérdést, hogy szerintük milyen egy varázsló, bűvész vagy mágus? Szerintük mi a különbség és van-e egyáltalán különbség ezek között?

Aztán beszélgethettek arról is, milyen meséket, filmeket, történeteket szeret nézni vagy olvasni. Kérd meg, hogy válasszon ki egy-két szereplőt, akikkel azonosulni tud és akik szimpatikusak számára. Kifejezetten motiváló lehet, ha a gyermek felnéz valakire és példaképnek tekinti.

Szintén nagyon inspiráló, ha gyermeked egy küldetést tűz ki célul.

A jó példa gyorsan ragad. Igyekezz tehát te magad is gyermeked példaképévé válni!

A tudatos teremtés egy másik eszköze, a hálanapló

Ma már szinte nincs is olyan ember, aki ne halott volna a hálanaplóról. Viszont kevesebben vannak, akik rendszeresen vezetik is.

Nagyon ajánlott már gyermekkorban elkezdeni és megmutatni a piciknek, hogy mennyi örömmel és jó érzéssel jár majd, ha bevezetik ezt szokásként.

Persze ha Te magad is vezetsz, akkor a gyerekek is könnyebben hozzászoknak majd.

Ha tudatosan magasabb rezgésszintre emeled magad, könnyebben be tudod vonzani álmaidat. Persze nem ez az egyetlen előnye a hálanaplóírásnak, de ez is egy megemlítendő velejárója.

Ha elkezdesz a legapróbb dolgokért is hálát adni, sokkal könnyebben meglátod majd az élet pozitív oldalát, több örömben lesz részed a mindennapokban és ezáltal könnyebben rátalálsz a lelki békédre és önmagadra.

Érdemes olyan fejezetet is nyitni a hálanaplóba, ahova még meg nem történt eseményeket, történéseket vezetünk fel, mintha azok már a jelenben megvalósultak volna. Pl. Hálás vagyok az új Barbie babámért (amit kislányod a szülinapjára kért). Ha tényként kezeljük ezeket a vágyakat, az univerzum és a tudatalattid is azon lesz, hogy minél hamarabb megmutassa magát a valóságban is az álmod.

Tudatos teremtés

Röviden az álomtábláról

A gyerekek általábon vizuális beállítottságúak. Ez jó hír, ugyanis létezik egy olyan manifesztációs technika, amely kifejezetten erre épít. Ez nem más, mint az álomtábla!

Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt nagy segítség lehet a vágyott jövő bevonzásához.

A vision boardnak, vagyis az álomtáblának szenteltünk már több cikket is.

Mire jó az álomtábla?

Vágytábla gyermekeknek

10 életterület, melyeknek szerepelnie kell az álomtábládon

Végezetül

Felbecsülhetetlen előnnyel indíthatod gyermekedet az életben, ha megtanítod neki a tudatos teremtés csodáit, a mantrázást, a hálanaplóírást és az álomtábla használatát is.

Természetesen ezekkel az ötletekkel még közel sem merítettük ki a tudatos teremtés témakörét, ezért hamarosan újabb témába vágó cikkel jelentkezünk. Addig is szép, örömteli teremtéseket kívánunk!

Picture of Zsuzsi

Zsuzsi

Cs. Rajnai Zsuzsa vagyok, a Családi Kincsesládikó blogoldal szerkesztője.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szívesen olvasnál tőlünk még többet? 

Eleged van abból, hogy csak úgy megtörténnek Veled a dolgok?

 

Szeretnéd most már a saját kezedbe venni életed irányítását?

Kérd ingyenes, kinyomtatható pdf anyagunkat, mely olyan pozitív megerősítéseket, motiváló képeket és inspiráló szövegeket tartalmaz, amelyeket a vision boardodra (álomtábla, motivációs tábla) helyezhetsz!