Manifesztáció kontra szkepticizmus?

Manifesztáció

Szkepticizmus: Ha nem hiszel a manifesztációban

Ma már nincs olyan ember, aki ne hallott volna a manifesztációról. Különösen akik önfejlesztéssel foglalkoznak, többször is találkozhattak a kifejezéssel.

Érdekes azonban, hogy sok ember fejében még mindig valami negatív ítélet társul a kifejezéshez. Valami misztikus, elvont fogalomnak tartják. Arra gondolnak, hogy aki ilyesmivel foglalkozik, csak feleslegesen vesztegeti az idejét. Nem más mondatja ezt velük, mint a szkepticizmus.

Szkepticizmus viszlát! Rántsuk le a leplet a manifesztáció körüli titkokról!

Most itt az idő, hogy lerántsuk a leplet a manifesztációról és rendet tegyünk a fejekben a témáról. Azért is ennyire fontos ez, mert minden embernek vannak álmai, vágyai. A vágyott jövő bevonzásának lehetősége pedig igenis létezik!

Nézzük tudományos szemszögből a témát. Kevesen tudják, hogy ma már kísérletekkel bizonyított tény, hogy a vizualizáció eredményeket hoz, nem is keveset. Rengeteg kísérlet és tudományos fejlesztés kapcsolódik a tudatos teremtéshez, a manifesztációhoz, a kvantumelmélethez, a szívkoherenciához és sorolhatnánk.

Többek között a HeartMath intézet (https://www.heartmath.com/) is foglalkozik hasonló kísérletekkel és tudományos munkával (Látható fény kibocsátás meditáció közben, a kvantummező, morfogenetikus mező, a csoportos meditáció vizsgálata HRV-monitorokkal (szívritmus variabilitást mérő eszközökkel), a szív mágnesese mezejének hatása a környezetre stb.

Magyarul a Szív intelligenciája (Doc Childre, Howard Martin, DEborah Rozman, Rollin McCraty) című könyv is foglalkozik a témával.

A témában számos nemzetközileg elismert tudós, oktató, coach is kiáll a manifesztáció és a tudatos teremtés mellett (Dr. Joe Dispenza, Dr. Bruce Lipton, Gregg Braden).

A szkepticizmus ideje lejárt

A hitetlenkedés ideje tehát már lejárt, itt valódi tudományos eredményekkel áll szemben a szkeptikus manifesztáció-ellenző.

Mégis miért nem hisznek még mindig a szkeptikusok?

A tudományos eredmények ellenére sok szkeptikus mégsem fogadja el, hogy a sorsát saját maga is alakíthatja. Persze ennek sok minden állhat a hátterében.

Gondoljunk először is arra, hogy mindenki egy adott családban nőtt fel. Gyerekként azt fogadjuk el igaznak, amit látunk, amit tapasztalunk, ahogyan a szüleink éltek. Ha ők úgy gondolták, hogy a sors rángatja őket és semmi befolyásuk sincs a saját életükre, akkor nem kell csodálkozni, ha mi is hasonlóképpen gondolkodunk.

A tágabb környezetünk, az iskolában töltött évek is rányomják a bélyegét a gondolkodásmódunkra.

Nagyon sok minden múlik például a vallásunkon is. Amit a vallásunk követendőn példának állít be, azt fogadjuk el igaznak.

Számtalan ehhez hasonló kultúrszabály mozgatja életünket. A szkepticizmus egyik oka tehát ezek bármelyike lehet.

Tudatos teremtés kontra szkepticizmus: További magyarázatok

Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg már te is hallottál a tudatalatti hitrendszerekről.

Ha mélyen a szívedbe tekintesz, gondold csak végig, mi jut először eszedbe a sikerről? Mindenkinek más! Attól függ, gyermekkorodban milyen hitrendszer társult a siker fogalmához.

Míg valakinek teljesen természetes a siker, addig neked akár félelmetes is lehet.

Képzeld el, mi történne, ha valóban megvalósulhatna, amire vágysz? Örömmel töltene el vagy megijednél tőle?

Érdekes, de sokkal többen tartanak a sikertől, mintsem azt gondolnánk. Ugyanis ez újabb és újabb problémákat vethetne fel az életünkben, amelyekkel jelen helyzetünkben nem kell foglalkoznunk. Ilyen lehet például a barátok irigykedése, a távoli rokonok csöppet sem önzetlen látogatásai, eltávolódás a megszokott életünktől.

Léteznek olyan hitrendszerek, amelyek szolgálnak minket és előrébb visznek az utunkon és vannak sajnos olyanok is, amelyek már inkább hátráltatnak minket az előrejutásban.

Gondoltad volna, hogy a legtöbb ember tudatalattijában olyan hitrendszerek élnek, mint a „sikeresnek lenni félelmetes” vagy éppen „lehetetlen elérni a céljainkat” stb? Még ha tudatosan máshogy is gondolod ezt, a tudatalatti irányítja tetteid kb. 90 %-át, ezért először érdemes a tudatalatti rejtelmeivel foglalkozni.

A jó hír az, hogy ezeken a hitrendszereken lehet változtatni!

De erről bővebben majd egy másik cikkben…

Egy személyes történet, mely neked is segíthet

Évekkel ezelőtt még annyira féltem a vezetéstől, hogy a környezetem többsége is úgy gondolta, sose fogok a volán mögé ülni.

Viszont azt is tudtam, hogy szükségem van a vezetésre, csak így tudok majd munkát vállalni kisgyerek mellett.

Tudatosan kerestem a technikákat és a módszereket, amivel „kigyógyíthatnám” magam ebből az őrületes félelemből.

És igen! Rátaláltam a saját módszeremre! Nem 1 nap alatt következett be a siker és nem is 2 hét alatt. De valahol a szívem mélyén éreztem, hogy sikerülni fog.

Közel 1 év kellett, míg átrágtam magam számos hitrendszeren, mentorok segítségét kértem és több konzultáción estem át, emellett rengeteget tanultam könyvekből és elvégeztem tanfolyamokat is. De a lényeg: ma már vezetek és ami számomra annyira hihetetlennek tűnt, az ma a valóságom!

Akkor mondtam ki először magamnak, ezentúl nincsen lehetetlen! Igen, munkás volt az az egy év, de megérte!

Boldogsag

Ne hidd el, csak próbáld ki!

1. Tudd, mi a célod és legyen hozzá erős a szándékod és a lelkesedésed!

Az úton nehézségek is várnak majd rád. Akkor tudsz kitartani a célod mellett, ha valóban erős az elhatározásod, megingathatatlan a szenvedélyed és hajlandó vagy tenni is a vágyott életért.

2. Vizualizálj!

Ha már tudod, mit szeretnél elérni, vizualizálni kell mindezt. De hogyan? Próbáld meg valós eseményként átélni a vágyaidat. Képzeld el, milyen lesz a vágyott társ, munka, ház, utazás stb. A legapróbb részletekig érzed át az egészet: érezd az illatokat, halld a hangokat stb. A hozzá kapcsolódó érzéseket pedig nap mint nap át kell élned, hogy a zsigereiddé váljanak.

Legyen egy konkrét terv, kép, élmény a fejedben a célodról, így sokkal hatékonyabb lesz a vizualizáció.

Kevesen ismerik még vizualizációs segédeszközként az álomtáblát, pedig hatalmas segítséget tud nyújtani a mindennapokban.

Ha kihelyezed a nappalid falára vagy a hálószobádba teszed, nap mint nap találkozol vele és észrevétlenül is fókuszban tart.

A Mire jó az álomtábla? című cikkünkben részletesebben is körüljárjuk a pozitív hatásait.

3. Cselekedj!

Nagyon fontos, hogy a cselekvést a fenti két folyamat előzze meg.

Tisztázd magadban tehát a vágyaidat, vizualizálj és csak utána cselekedj.

A hatékonyságod így megtöbbszöröződik, hiszen a cél mellett már ott áll a megrendíthetetlen szándék és a gondosan megtervezett, vizualizált jövőkép is.

Amikor már Te magad vagy az érzés, már nincs akadálya, hogy a valóságodban is megjelenjen az álmod.

És végül ne feledd: A manifesztáció nem egy passzív folyamat, hiszen rengeteget kell tenned, hogy elérd a vágyaidat, de a lényeg, hogy a tetteket eredmények követik!

Picture of Zsuzsi

Zsuzsi

Cs. Rajnai Zsuzsa vagyok, a Családi Kincsesládikó blogoldal szerkesztője.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szívesen olvasnál tőlünk még többet? 

Eleged van abból, hogy csak úgy megtörténnek Veled a dolgok?

 

Szeretnéd most már a saját kezedbe venni életed irányítását?

Kérd ingyenes, kinyomtatható pdf anyagunkat, mely olyan pozitív megerősítéseket, motiváló képeket és inspiráló szövegeket tartalmaz, amelyeket a vision boardodra (álomtábla, motivációs tábla) helyezhetsz!