Célok megvalósítása 7 lépésben

Célok megvalósítása

A célok megvalósítása rengeteg embert foglalkoztat, de kevesebben érik el ténylegesen az álmaikat. Mi lehet ennek az oka? Bár sokat hallani a célok eléréséről, mégis viszonylag kevés információt lehet találni a negatív hitrendszerek hátráltató hatásáról.

Ha valóban komolyan veszed a céljaidat és el akarod érni az álmaidat, elengedhetetlen, hogy a tudatalattidban kialakult akadályozó hiedelmekkel is foglalkozz. Cikkünk külön kitér erre a témára is és bemutatja, hogyan érdemes belevetned magad céljaid megvalósításába.

1. Célok megvalósítása: A célkitűzés fontossága

Az első lépés a célok megvalósítása felé az, hogy tisztában legyél azzal, mit szeretnél elérni. Legyenek ezek rövid távú vagy hosszú távú célok, fontos, hogy konkrétak, mérhetők, megvalósíthatók, reálisak és hatáidőhöz kötöttek legyenek. Állíts össze egy listát azokról a dolgokról, amelyeket szeretnél elérni, és határozd meg, hogy milyen időkereten belül szeretnéd ezeket megvalósítani.

Ha még nehezedre esik megfogalmazni a céljaidat, kérd ingyenes anyagunkat, mely rövid feladatokon keresztül rávezet, hogy ki is vagy valójában és melyek a legfőbb célkitűzéseid.

Kattints az alábbi gombra, ha kéred a „Hogyan jöjjek rá, mire vágyom leginkább az életben” ebookot.

2. Negatív hitrendszerek pozitívvá alakítása

Sokszor a belső korlátozó hiedelmek és negatív gondolatok gátolják az embereket abban, hogy elérjék céljaikat. A legtöbb esetben nem is tudsz róla tudatosan, hogy léteznek ilyen hitrendszereid, csak azt vezsed észre, hogy hiába teszel meg egy csomó mindent, nem haladsz előre.

Szerintünk ezért fontos mindig ezzel kezdeni a célok megvalósítását. Le kell ülnöd és bármennyire is fárasztó vagy nehéz, szembe kell nézned a korlátozó hiedelmeiddel.

Mik lehetnek ezek? Ha például gyerekekkorban az egyik tanár azt állította, hogy nem sikerült jól a rajzod, könnyen előfordulhatott, hogy elkönyvelted magadban, nem tudsz rajzolni és tehetségtelen vagy.

Mi történt valójában? A tanár elmondta a szubjektív véleményét, te pedig elhitted neki, hogy igaza van. A tudatalattidban kialakult egy korlátozó hiedelem, miszerint tehetségtelen vagy és nem tudsz rajzolni. És ez az igazság? Természetesen nem. Ezt a te igazságod a negatív hitrendszered alapján. Valójában simán tehetséges lehetsz és szépen is rajzolhatsz, de az akadályozó meggyőződéseid nem engedik, hogy ezt meglásd.

Támogat tehet a jelenben téged az a kijelentés, amit elhittél a tanárnak? Nem. Sőt, ellenkezőleg. Ezért fontos felkutatni a negatív hitrendszereinket és pozitívvá alakítani őket.

Egy-egy ilyen akadályozó hiedelem feloldása és támogató megerősítéssé alakítása óriási pozitív változásokat indíthat el életünkben.

Ez a lépés tehát kihagyhatatlan, ha el akarod érni az áloméletedet.

Hogyan lehet átalakítani a negatív hitrendszereinket pozitív hiedelmekké?

Erről is készítettünk anyagot az Így érd el könnyebben a céljaidat! kezdőknek szóló digitális csomagunkban.

Ha érdekel a csomag, kattints az alábbi gombra.

3. Célok meghatározása és tervezése

Miután dolgoztál a legfőbb negatív hitrendszereid átalakításán, és tisztában vagy már a céljaiddal is, jöhet a tervezés és a konkrét lépések megfogalmazása.

Határozd meg, hogy milyen lépéseket kell tenned annak érdekében, hogy elérhesd a kitűzött célokat, és állíts fel egy időtervet ezek végrehajtására.

Célok megvalósítása
Célok megvalósítása

4. Álomtábla (vision board) készítése

Az álomtábla vagy másnéven vizualizációs tábla egy hatékony eszköz a célok megvalósításában, hiszen vizuálisan megjeleníti az álmaidat és vágyaidat. Készíts egy olyan táblát, amelyen szimbolikus képek és szavak segítségével megjeleníted azt, amit szeretnél elérni az életben.

A vágytáblád naponta emlékeztetni fog arra, hogy milyen célokért dolgozol. További előnye, hogy folyamatosan koncentrálásra késztet, erősíti a motivációdat (hiszen az elért célok képeit levéve újabb álamidat helyezheted fel) és segítségével tudatosan kiálhatsz a terveid mellett.

Ha szeretnél álomtáblát készíteni, de még sosem próbáltad, akkor nagy segítség lehet neked a digitális csomagunk, hiszen lépésről lépésre leírjuk, hogyan állj neki, mire ügyelj, milyen lehetőségeid vannak és mit kerülj el. hogy minél gyorsabban elérd az álmaidat.

@csaladikincsesladiko

#célkitűzés #célok #tudatosság #fókusz #siker Az álomtáblát használók közül kevesen tudják, hogy….Hasonló tartalmakért kövess be!

♬ Amaranth – Nightwish

5. Célok megvalósítása: Cselekvés és kitartás

A célok elérése nem megy magától, hanem tenni is kell értük.

Légy kitartó és következetes a céljaid felé vezető úton. Ne hagyd, hogy az akadályok vagy a kudarcok elbizonytalanítsanak, hanem tanulj belőlük és folytasd utadat.

Ebben a szakaszban fontos a motiváció megtartása. Nekem ilyenkor sokat segít, ha lelkesító, inspirációval teli idézeteket olvasok.

Van több cikkünk is, ahol az idézetek, a pozitív megerősítések és a mantrák erejéről olvashatsz. Ezekben konkrét idézeteket és affirmációkat is találsz.

https://csaladikincsesladiko.hu/motivalo-idezet-15-inspiralo-gondolat-a-sikerhez
A motiváló idézet varázsa
Célok megvalósítása
Célok megvalósítása

6. Célok megvalósítása: Külső támogatás keresése

Ne félj segítséget kérni, ha szükséged van rá.

Keresd az olyan emberek társaságát, akik hozzád hasonlóan elkötelezettek céljaik elérésében. Hidd el, egy ilyen közösség aranyat ér. Egymást segítve, egymást támogatva, akár összedolgozva mindenki előrébb tud jutni a saját útján.

Ha szakmai tanácsadásról, mentorálásról vagy egyszerűen csak lelki támogatásról van szó, akkor is bőven akad már olyan közösség, akár facebook-csoportok, ahol segíteni fognak téged.

Nekünk is van egy közösségünk: a Tudatosan teremtő családok csoportja. Ha van kedved, jelentkezz közösségünkbe.

7. Az eredmények ünneplése és továbblépés

Amikor elérsz egy-egy célt, ne felejtsd el megünnepelni a sikeredet. Légy hálás és egyben büszke is magadra.

Minden egyes cél megvalósítása motivációt és erőt ad a továbbhaladáshoz.

Sokan tudják, de kevesen tartják be: ez nem más, mint a pihenés szerepe életünkben. Mivel emberek vagyunk és fizikai testben élünk, ezért a testnek is meg kell adni, ami jár neki. Csak így tud a továbbiakban is hűen szolgálni minket.

Ne felejts el tehát eleget aludni, sokat pihenni, egészségesen táplálkozni és mozogni mindennap. Hiszen tudod, ép testben ép lélek.

Ha igyekszel odafigyelni magadra és az egészségedre, a test meghálálja és támogatni fog minden célod elérésében.

Ne felejtsd el, hogy minden cél elérése egy újabb lépés a személyes fejlődésed felé!

Célok megvalósítása
Célok megvalósítása
Picture of Zsuzsi

Zsuzsi

Cs. Rajnai Zsuzsa vagyok, a Családi Kincsesládikó blogoldal szerkesztője.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szívesen olvasnál tőlünk még többet? 

Eleged van abból, hogy csak úgy megtörténnek Veled a dolgok?

 

Szeretnéd most már a saját kezedbe venni életed irányítását?

Kérd ingyenes, kinyomtatható pdf anyagunkat, mely olyan pozitív megerősítéseket, motiváló képeket és inspiráló szövegeket tartalmaz, amelyeket a vision boardodra (álomtábla, motivációs tábla) helyezhetsz!