Szuperhatékony vision board készítése, hogy álmaid minél gyorsabban valóra váljanak

vision board keszítése

Gondoltál már arra, hogy az áloméleted megteremtése során a legjobb, amit tehetsz: egy vision board készítése lehet? Nagyon jó megközelítés!

A vision board egy olyan vizualizációs eszköz, amely segít álmaid és céljaid megjelenítésében képek, szavak és szimbólumok segítségével. Tekinthetsz rá úgy, mint egyfajta kreatív kollázsra, amelyet arra használhatsz, hogy vizualizáld és manifesztáld a vágyaidat és álmaidat. Ezáltal könnyebben tudsz koncentrálni a céljaidra, és motiváltan haladhatsz előre azok felé.

vision board készítése
vision board készítése

Miért annyira közkedvelt vizualizációs eszköz a vision board?

A vision board rendkívül népszerű vizualizációs eszköz, mert képes összekapcsolni a képi és érzelmi elemeket, elősegítve az álmok megvalósítását.

  1. Képek ereje: A vision board segít a vágyaink vizuális megjelenítésében, ami erősíti az azokra való koncentrációt és motivációt.
  2. Pozitív gondolkodás: Az álmaink megjelenítése pozitív érzéseket és gondolatokat vált ki bennünk, ami segít elkerülni a negatív energiát és ösztönzi a kitartást.
  3. Kreativitás: A vision board készítésekor kreatívan fejezhetjük ki az álmainkat, ami inspiráló és motiváló hatással van ránk.
  4. Vizualizáció: A vision board segít abban, hogy tudatosan fókuszáljunk a céljainkra.
  5. Könnyen alkalmazható: A vision board készítése egyszerű és szórakoztató, használata pedig könnyen beilleszthető a mindennapi rutinunkba.

Miért hatékony eszköz az álmaid megvalósításához?

A vision board hatékonysága mögött számos tudományos tényező rejlik, amelyek megmagyarázzák, miért segíthet az álmaid megvalósításában.

1. Az agyunk retikuláris aktiváló rendszere (RAS) például egy olyan része az agynak, amely automatikusan figyelmet fordít bizonyos ingerekre, amelyek fontosak vagy érdekesek számunkra. Amikor képekkel és szimbólumokkal teli vision boardot nézünk, a RAS aktiválódik, és ezáltal növeli az esélyeinket, hogy észrevegyük és megvalósítsuk azokat a lehetőségeket, amelyek az álmainkhoz vezethetnek.

2. A vision board használata pozitív érzelmeket vált ki, ami segít elkerülni a negatív gondolatokat és egyben ösztönöz minket a kitartásra és pozitív cselekedetekre, ezáltal segítve előrehaladásunkat az általunk kitűzött célok felé.

3. A vision boardon látható képek és szimbólumok segítenek az álmaid és vágyaid rendszeres vizualizációjában, ezáltal tudatosan fókuszálhatsz rájuk. Ez növeli az esélyeidet arra, hogy cselekedeteid révén közelebb kerülj az általad kívánt eredmények eléréséhez.

vision board készítése

Kézműves vision board készítése

Akkor most álljunk neki az álomtáblánk elkészítésének!

Többféle lehetőséged van:

  1. Léteznek a digitális változatok, melyeket laptop vagy telefon hátterére is szoktak tenni.
  2. Mi most a fizikai, kézzel készített vizualizációs táblát mutatjuk be.

A fizikai, kézzel készített változatnál is több variáció közül választhatsz:

  1. Az elejétől kezdve te magad készíted: Veszel egy kartonlapot vagy paraftáblát és erre helyezed rá az összegyűjtött képeket, szövegeket, szimbólumokat.
  2. Kézműves által készített álomtáblát választasz és neked csak annyi a dolgod, hogy előkészíted az álmaidról szóló fotókat, apróságokat, idézeteket vagy éppen mantrákat.
  3. Kézműves által készített álomtáblát választasz, melyhez kérsz egy nyomtatható anyagot, melyben már előre össze vannak gyűjtve különféle képek lehetséges álmokról. Ha ez a megoldás tetszene, kérd ingyenes, nyomtatható útmutatónkat, mely az álomtábla használatán kívül mantrákat, motiváló szövegeket és inspiráló képeket tartalmaz. Ez a leggyorsabb és kényelmesebb megoldás, így neked csak ezek közül kell válogatnod.

Miért érdemes kézműves álomtáblát használni?

Kézműves álomtáblát készíteni egy személyesebb és kreatívabb megközelítést kínál az álmok megvalósításához. A saját kezünk által létrehozott tábla sokkal inkább kifejezi egyéni vágyainkat és érzéseinket. Emellett a kézműves alkotás folyamata önmagában is inspiráló lehet, és erősítheti elkötelezettségünket a kitűzött célok iránt.

Hogyan válasszam ki a képeket és szövegeket?

Én így választottam ki a fotókat és szövegeket az álomtáblámhoz.

Íme öt szuper tipp:

  1. Érzelmi vonzerő: Válassz olyan képeket és szövegeket, amelyek erős pozitív érzelmi reakciót váltanak ki belőled.
  2. Válaszd a legjobb inspirációforrásokat: Böngéssz olyan magazinok, könyvek vagy online források között, amelyek egyébként is érdekelnek és máskor is feldobták már a hangulatodat. Ha régebben tettél már félre egy-két képet vagy idézetet csak úgy, ezeket most bátran felhasználhatod.
  3. Személyes jelentőség: Keress olyan fotókat és mantrákat, amelyek személyes jelentőséggel bírnak számodra vagy emlékeztetnek egy személyes élményre.
  4. Variáció: Ne ragadj le az első képnél vagy szimbólumnál, keress addig, míg azt nem érzed, hogy igen, megtaláltam, ami előreviszi az álmaimat! Minél sokszínűbb és változatosabb a vision boardod, annál jobb!
  5. Intuíció követése: Hallgass a belső hangodra és az intuitív érzéseidre, amikor kiválasztod a képeket és szövegeket. Hidd el, az intuíciód megsúgja, hogy melyiket kell választanod.

Nyomtatható mantrák
vision board készítése

A hatékony vision board készítése 7 lépésben

Kövesd ezeket a lépéseket, hogy szórakoztató és inspiráló módon hozd létre saját álomtábládat.

  • Célok megfogalmazása: Gondold át, miket szeretnél elérni. Gondolkodj nagyban és minden életterületre kiterjedően.
  • Képek és szimbólumok gyűjtése: Ne csak a legmenőbb influenszerek Instagram oldalát bújd, hogy kiválaszd a képeket, hanem engedd be saját kreativitásodat is!

  • Kreatív tervezés: Ne hagyd, hogy a tábla úgy nézzen ki, mintha egy óvodás munkája lenne; inkább varázsolj belőle egy igazi műalkotást!

  • Anyagok előkészítése: Ellenőrizd le, hogy van-e elég ragasztó és más anyag, amire szükséged lehet. Annál viccesebb nincs, mint egy félkész vision board a hiányzó alapanyagok miatt 🙂

  • Alap létrehozása: Az alapod legyen stabil és könnyen kezelhető. Ha kézműves által készített álomtáblát használsz, akkor ezzel a lépéssel nem kell foglalkoznod.

  • Képek rögzítése: Rögzítsd fel őket úgy, mintha az életed múlna rajta…valójában így is van! 🙂

  • Dobd fel személyes ötletekkel és frissítsd rendszeresen: Ne félj egy kis személyes bájjal feldobni a táblát, és ha elértél már bizonyos célokat, frissítsd újabb álmokkal!

Így lesz szórakoztató a vision board készítése!

  1. Keress egy barátságos helyet, ahol kényelmesen érzed magad.
  2. Válogass kellemes és inspiráló zenét!
  3. Engedjük szabadjára a fantáziánkat, és merjünk kicsit őrülten alkotni!
  4. Szánj bőven időt az alkotásra, hogy mélyen belemerülhess az álmaid megjelenítésébe.
  5. Vedd elő az optimizmusodat, és hidd el, hogy minden lehetséges!

5 dolog, amire ha ügyelsz, gyorsabban eléred a céljaidat!

  1. Rendszeresség: Mindennap használd az álomtáblát, hogy folyamatosan emlékeztesd magad arra, merre tartasz az életedben.
  2. Érzelmek: Amikor csak rátekintesz a vision boardra, képzeld el, hogy már megtörténtek az adott események és valóra váltak az álmaid. Fókuszálj az érzésre! Ezzel hozod legközelebb a céljaidat! Élj úgy, mintha már megtörtént volna.
  3. Konkrét célok: Legyenek világosan megfogalmazott, specifikus célok az álomtáblán, hogy könnyen fókuszálhass rájuk.
  4. Inspiráció: Válassz olyan képeket és szimbólumokat, amelyek ösztönöznek és motiválnak téged, és emlékeztetnek arra, miért indultál el ezen az úton.
  5. Hálás gondolkodás: Ne felejts el hálásnak lenni azért, amit már elértél az életben, és azért, ami még vár rád; a hálás gondolkodás segít új lehetőségeket és pozitív energiákat vonzani az életedbe.

Így használd a vizualizáció erejét és a vonzás törvényét, hogy elérd a céljaidat!

A Vonzás törvénye azt mondja, hogy amit gondolsz és érzel, az érkezik az életedbe. Ha pozitívan gondolkodsz, akkor pozitív dolgokat vonzol magadhoz, de ha negatívan gondolkodsz és érzel, akkor kellemetlen élményeket vonzol be az életedbe. Ezért fontos tudatosan pozitívan gondolkodni és érezni a mindennapokban.

Erre pedig a legjobb megoldás egy vision board, hiszen általa mindennap többször is fókuszálsz olyan dolgokra és élményekre, amelyek pozitív érzéseket váltanak ki belőled.

A vizualizáció ereje: Ha naponta többször is elképzeled, hogy elérted a céljaidat, látni fogod, hogy ez hogyan segíti elő azok megvalósítását. Az álomtábla rendszeres használata fokozza a motivációt és a kitartást, ami által közelebb juthatsz céljaidhoz.

Picture of Zsuzsi

Zsuzsi

Cs. Rajnai Zsuzsa vagyok, a Családi Kincsesládikó blogoldal szerkesztője.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szívesen olvasnál tőlünk még többet? 

Eleged van abból, hogy csak úgy megtörténnek Veled a dolgok?

 

Szeretnéd most már a saját kezedbe venni életed irányítását?

Kérd ingyenes, kinyomtatható pdf anyagunkat, mely olyan pozitív megerősítéseket, motiváló képeket és inspiráló szövegeket tartalmaz, amelyeket a vision boardodra (álomtábla, motivációs tábla) helyezhetsz!